استاد شادروان دکتر جلال مصطفوی، در شرح کتاب ذخیره خوارزمشاهی مینویسد: «اساس فعالیتهای حیاتی موجودات زنده بر تغییر ترکیبات شیمیایی پروتوپالسم استوار است و بیشتر فعلوانفعالاتی که برای انجام این امر در داخل سلولها صورت میگیرد، اگزوترمیک بوده و با تولید حرارت توأم میباشد.
بعد أن وصف السيسي بـ "رئيس المكسيك"، ما هي حالة الذاكرة لدى الرئيس الأمريكي جو بايدن؟
(خشک) شانهها ضعیف و باریک است، ساختار کلی: ریز و استخوانی
بنابراین از دیدگاه طب سنتی اصیل ایرانی، برای تقسیمبندی افراد به چند گروه به لحاظ شخصیتی، بهتر است از واژه مزاج با تعریف مخصوص به خودش –یعنی شامل گرمی، سردی، تری و خشکی و ترکیب دوتایی آنها- استفاده کنیم؛ و نه بیان مزاج با تعاریف مصطلحی غلط (یعنی واژههایی چون دموی مزاج، سوداوی مزاج و… درست نیستند) .
تتميز سحبات مزاج بمجموعة متنوعة من النكهات، كما أنها توفر تجربة فيب سلسة وغنية بالنكهة.
مزاج، به عنوان یکی از عناصر اساسی در تعادل سلامتی، تأثیرات بسزایی بر سلامت جسم و روح دارد. در ادامه به برخی از تأثیرات مهم مزاج بر سلامتی اشاره میشود:
افرادی با مزاج بلغمی ترجیح میدهند زندگی آرامی را با محوریت خانه و خانواده داشته باشند. آنها درگیر دنیای اطراف خود نمیشوند.
اعاني من الحالة النفسية السيئة و والاكتئاب و الهم و الحزن
دمویها خوشبرخورد و پرانرژی، بلغمیها بیخیال و خونسرد، سوداویها منطقی و درونگرا و صفراویها با اراده، برونگرا و مستقل هستند.
تائید شده توسط :دکتر سیدمرتضی امامی العریضی ۳۹ آنچه در این مقاله میخوانید چهار مزاج اصلی داریم: دموی، بلغمی، سوداوی، صفراوی
در حال حاضر در دانشکدههای طب ایرانی، پژوهشهای متعددی جهت استانداردسازی روند شناسایی مزاج در حال انجام است.
همۀ اندام بدن دارای مزاج مختص به خود هستند که هرکدام سحبات مزاج در طول عمر، ممکن است بهتنهایی مزاجشان تغییر یابد؛ مثلاً قلب که ذاتاً مزاج گرم و خشک دارد ممکن است دچار سردی شود؛ درحالیکه، سایر اندام بدن، رو به گرمی داشته باشند.